بخشی از متن دانلود فایل ورد مقاله حيات وحش مازندران :
حیات وحش مازندران
تحقیق و پژوهش
از كسانی كه بنده را در انجام مراحل تحقیق كمك و همكاری نمودهاند تا بتوانم در انجام این مرحله موفق شوم سپاس و تشكر مینمایم و آرزوی سلامتی و سربلندی برای همهی این عزیزان را از خداوند منان خواستارم%
با تشكر فاطمه برزگر ولیلائی
نام : فاطمه
نام خانوادگی : برزگر ولیلائی
تاریخ تنظیم : 3/ 12/ 85
موضوع تحقیق : حیات وحش مازندران
نام دبستان : شهدای فرهنگی
نام معلم : خانم یوسفی
نام مدیر : خانم پیران دلیر
شهرستان : قائمشهر
پایه : چهارم ابتدایی
« فهرست مطالب »
پژوهش چیست ؟
گام اول : انتخاب موضوع تحقیق
گام دوم : مطالعه در مورد موضوع انتخاب شده
گام سوم : ساختن فرضیه
گام چهار : آزمودن فرضیه- جمعآوری اطلاعات- مصاحبه- نكات قابل توجه اطلاعات
گام پنجم : جمعبندی و نتیجهگیری
گام ششم : گزارشنویسی- منابع
پژوهش چیست ؟
پژوهش به معنی بررسی كردن جستجو كردن و به ریشه مطالب پی بردن است و فردی كه این كارها را انجحام میدهد پژوهشگر نامیده میشود. پژوهشگر برایشروع كار خود پرسشهایی را مطرح میكند و از طریق آزمایش و مشاهده دقیق پاسخ پرسشها را پیدا میكند و جواب این پرسشها به زیاد شدن اطلاعات علمی منجر میشود
موضوع تحقیق :
شناسایی جانوران و محل زندگی و تأثیر آن بر محیط : ( جانوران وحشی )
چرا این موضوع را انتخاب كردم : چون به محیط زندگی و اطلاعاتی در مورد زندگی و نوع تغذیه حیوانات علاقه ی زیادی داشتم وقتی موضوع پژوهش را به ما دادند این موضوع را برگزیدم و خواستم مقدمهای باشد برای اطلاعات من از نوع زندگی و تأثیر حیوانات در زندگی باشد.
مقدمه :
– جانوران زیادی روی كرهی زمین زندگی میكنند بعضی راه میروند، بعضی پرواز میكنند، برخی میخزند و برخی دیگر خونگرم و خونسردند. بعضی گوشتخوارند و بعضی علفخوارند بعضی بزرگ و بعضی كوچكاند تعداد انواع جانوران بیش از یك میلیون است در این میان جانورانی در ایران و مازندران زندگی میكنند. بعضی وحشی بعضی اهلی و بعضی پرنده و برخی در جنگل و برخی در كوهستانها زندگی میكنند مازندران با ویژگی طبیعی و غنای گیاهی و جنگلی و كوهستانی یكی از بهترین زیستگاهها برای جانوران به شمار میرود و به علت نزولات جوی و اكوسیستمهای جنگلی و پوشش زندهی بسیار قوی وضعیت متعادلی دارد.
گام دوم : مطالعه در مورد موضوع
ضیایی هوشنگ راهنمای پستانداران ایران سازمان محیط زیست چاپ اول 1375
شغال و روباه از خانواده سگسانان میباشند آنها از جانوران مرده پرندگان و در مواقع ضروری از میوهها تغذیه میكنند
پورسیف كامران چاپ طلوع آزادی حیات وحش ایران
ببر مازندران در گذشته بسیار معروف بوده در گذشته بسیار معروف بوده و آوازه اش به آن سر دنیا رسیده بود اما به علت بی توجهی محیط زیست نسلش منقرض شد.
فراهانی جمیله كتاب علمی چاپ كاج ص 200
خرسهای امروزی تكامل یافته خرس مگاتریوم در گذشته است كه اندازه فیل بوده و قد شش متر بوده است
جانوران در همهی مناطق پراكنده
هستنندآنها یا به صورت گروهی و
یا به صورت انفرادی زندگی میكنند
در مازندران جانوران هم در جنگل و هم در مناطق كوهستانی و كوهپایهای و ییلاقی زندگی میكنند جانورانی كه در كوهستانهای شمالی زندگی میكنند عبارتند از : از قوچ، میش، گوزن و بز و بعضی هم در مناطق جنگلی زندگی میكنند كه عبارتند از : شغال، گرگ و روباه، جوجهتیغی، خوك، پلنگ، خرس جانوران خصوصیات زیادی دارند بعضی گوشتخوار و برخی علفخوارند بعضی به تنهایی شكار میكنند و عدهای از شكار دیگران استفاده میكنند جانوران برای زنده ماندن از خطر دوری میكنند و در محیطهای دو را زندگی انسان به حیات خود ادامه میدهند حالا به خصوصیات جانوران وحشی كه در مناطق جنگلی مازندران هستند میپردازیم.
گرگ : جانوری گوشتخوار میباشد
دندانهای نیش آنهاذ بزرگ و برای
جویدن تكامل پیدا كردهاند دندانهای
عقبی ویژهی بریدن و خرد كردن استخوان
میباشدگرگها به صورت گروهی 3 تا 12 تایی 5 تا 6 تایی كه همه با هم فامیل هستند زندگی میكنند.رئیس قویترین گرگ نر است و گرگهای پیر از گله جدا میشوند و به صورت تنهایی زندگی میكنند گرگها حیواناتی پر طاقت و خستگیناپذیرند و در یك روز مسافت 100 كیلومتر را با سرعت كم میدوند در جاهایی كه احساس خطر كنند صدای سگ در میآورند و دشمن را فریب میدهند. گرگ حیوانی فوقالعاده باهوش است وقتی عصبانی میشود پشت خود را قوز میكند و با پاهای سیخ شده راه میرود و به گرگ های دیگر میفهماند كه عصبانی است و بهتر است كسی سربه سرش نگذارد و گرگ از پستانداران كوچك تغذیه میكند و در جاهایی كه طعمه طبیعی از بین رفته باشد به دامهای گوسفند، الاغ و اسب حمله میكند به همین خاطر انسانها آنها را از بین میبرند. گرگ در كنترل جمعیت پستانداران كوچك نقش به سزایی دارد
شغال : از خانواده سگسالان میباشد
جانوری گوشتخوار یا به عبارتی
همه چیز خوار است دندانهای تیزی برای
بریدن دارد و حس بویایی او قوی است شغالها شب گردند و با زوزهی دستهجمعی در اوایل غروب كه شبیه فریاد انسان است شناخته میشوند از لاشهی حیوانات زبالههای شهری و روستایی پستانداران كوچك مثل موش و خرگوش و در برخی مواقع از میوهها و مرغ و خروس نیز تغذیه میكنند و در كنترل جوندگان كوچك مثل موش و خزندگان و حشرات نقش مهمی دارند طول عمر آنها حدوداً 10 سال است و در مناطق جنگلی مازندران بسیار دیده میشوند و گاه در جادهها نیز به چشم میخورند.
روباه :
پستاندارد با حس بویایی قوی
است. در فصل بهار تولید مثل
میكند با آنكه بسیار زیرك ولی در ساختن لانه تنبل است و هر خانه ی خالی را پیدا كند آن را برای خودش بر میدارد و كارهای عجیبی برای شكار خرگوش و پرندگان میكند و مانند گربه قوز میكند و دست و پا میزند تا توجه جانور را به خود جلب نماید و ناگهان او را شكار میكند. روباه از پستاندارن كوچك مثل خرگوش و بچههای آنها و جوندگان و مردار و مرغ و خروس روستائیان تغذیه میكند. روباه نقش مهمی در كنترل جمعیت جوندگان آفت مثل موش دارد و دشمن روباه پلنگ و پرندگان شكاری میباشد.
خرس قهوهاتی :
در جنگلهای شمال بخصوص در مناطق جنگلی انبوه
( سوادكوه ساری- بهشهر ) زندگی میكند. دارای خواب زمستانی است. خرس ماده دو تا چهار توله در سال بدنیا میآورد در صورتیكه با تولههایش است بسیار خطرناك است و حتی ممكن است به انسان حمله كند.
خرس از میوههای جنگلی و عسل های وحشی استفاده میكند. در گذشته خیلی خیلی دور مشهور به مگاتریوم یعنی پدر پدر خرسهای امروزی بود كه درازای بدنش 6 متر و به اندازه ی فیل بود. خرس دارای پوستی بسیار گرانبهاست به همین علت در گذشته به علت شكار بی رویه و عدم توجه به محیط زیست نسل خرس رو به كاهش رفته است.
پلنگ : پلنگ پوستی زیبا و خال خال به شكل شكوفه دارد. پلنگ گوشت خوار و از
غذای تازه استفاده میكند.
پلنگ در جنگلهای انبوه
زندگی میكند. غذای مطلوب پلنگ بز كوهی قوچ و گراز و همچنین گاو میش میباشد. پلنگ در كنترل جمعیت گراز نقش مهمی دارد و پلنگ به راحتی به بالای درخت میرود و شكارش را میخورد در صورت كمبود تغذیه به گاو روستائیان حمله میكند و آنها را شكار میكند به علت شكار بیرویه شكارچیان نسل پلنگ مازندران رو به انقراض است.
ببر مازندران :
جانوری سنگین وزن و قدرتمند است كمتر جانوری از ضربهی دست آن جان سالم به در میبرد.و 40-سال پیش درمازندران ببرهای
زندگی میكردند كه
آوازهاش به تمام دنیا رسیده بود نویسندهی بزرگ شكسپیر هم در آثارش از ببر مازندران یاد كرده است 40 سال پیش آخرین ببر در جنگل گلستان شكار شد و نسلش برای همیشه منقرض شد.
گوزن و شوكا : گوزن و
شوكا جز سم داران میباشند.
در جنگلهای انبوه مازندران در
گذشته شوكا و گوزن به فراوانی
یافت میشود وقتی برف زیاد میشد حتی این حیوانات به نزدیكی خانههای روستائیان پناه میآوردند اما امروز تعداد آنها به علت شكار بیرویه خیلی كم شده است. در جنگلهای سوادكوه هنوز هم شوكا به چشم میخورد آنها از علفها و بوتهها تغذیه میكنند گوزن شاخ های بلند و زیبا و پوستی نرم و لطیف دارد در بهار تولیدمثل میكند شاخهایش در زمستان میریزد و در بهار دوباره در میآید. شوكا كوچكترین – زیباترین و خجالتیترین گوزن است كه شاخش 3 شاخك دارد در فصل بهار تو.لیدمثل میكند شاخهایش در وسط پاییز میافتد و د ر فصل زمستان دوباره در میآید.
بزكوهی، قوچ، میش : بزكوهی جز سم داران و علف خوار میباشد و در فصل بهار
بزكوهی سلطان صخرههاست این جانور
دست و پاهای كوتاهی دارد و
به همین دلیل تعادل خود را
به خوبی روی صخرهها حفظ
می كنند دارای شاخ بلندی میباشد كه نوع نر زیركترن موهای بلندی دارد. بز كوهی از علف و بوتهها تغذیه می كند و در كوهستانهای مازندران زندگی میكند امروزه به علت كمبود تغذیه و شكار بیرویه هر روز كمتر میشوند. قوچ و میش همان گوسفندانهای وحشی هستند كه در طبیعت به صورت وحشی زندگی میكنند شاخ گوسفند نر ( قوچ ) پهن و پیچ خورده و شاخ گوسفندهای وحشی ماده ( میش ) باریك و كوچك است. دست و پاهای گوسفندهای وحشی كوتاهتر از آهوها و بلندتر از بزكوهی میباشد. در فصل بهار تولیدمثل می كنند و از علفها و بوتهها تغذیه می كنند در ییلاقهای كوهستانی البرز به فراوانی دیده میشود ولی از شكارچیان در امان نیستند